با شماره 09053854159 می توانید در واتساپ، تلگرام و روبیکا با ما در ارتباط باشید.

با شماره 09053854159 می توانید در واتساپ، تلگرام و روبیکا با ما در ارتباط باشید.

شاخص خرابی پرینتر

خرابی پرینتر؛ برخی افراد ترجیح می دهند به جای آن که اموری مانند چاپ و فتوکپی را به بیرون بسپارند و هزینه ای هم بابت آن پرداخت کنند،خودشان یک پرینتر در خانه خود داشته باشند و از آن برای رفع نیازهای خود مثل فتوکپی مدارک اداری و چاپ برگه های مورد نیاز خود استفاده کنند. اما پرینتر نیز مانند سایر وسایل دیگر ممکن است بعد از مدتی دچار خرابی شود و عملکرد آن دچار مشکل شود؛ اما گای اوقات نیز به خاطر آشنا نبودن با نحوه استفاده از پرینتر، انجام تنظیمات اشتباه و… ممکن است خرابی پرینتر برایمان پیش بیاید.

به عنوان مثال ممکن است سرعت پرینتر ما کند شود، پرینتر از برگه مان پرینت نگیرد، جوهر آن عمل نکند، کاغذ درون پرینتر گیر کند و… در این مقاله به بیان مشکلات رایج پرینترها و خرابی پرینتر می پردازیم و روش های برطرف کردن آن را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد.

 

بنر خرابی پرینتر

 

 کاربرد پرینترها

شما علاوه بر آن که می توانید در خانه های خود از پرینتر استفاده کنید و نیازهای خود را برطرف کنید، می توانید به وفور در تمامی ادارات، دانشگاه ها، مدارس، هلدینگ ها و… نیز به وفور شاهد استفاده از پرینتر به منظور چاپ انواع فایل ها، اسناد و… باشید. پرینتر امروزه تبدیل به یک وسیله رایج و فاگیر شده و محال است شما به عنوان مثال پای خود را در یک اداره بگذارید و در آن جا از پرینتر استفاده نکنند.

اما همان طور که گفتیم، پرینتر هم مانند سایر وسایل مورد استفاده در طول مدت زمان استفاده و یا به علت آشنا نبودن با تنظیمات دستگاه ممکن است دچار مشکل شود و ما شاهد خرابی پرینتر باشیم. در ادامه مقاله به بررسی انواع پرینترها، مشکلات رایج پرینترها، روش های برطرف کردن آن و سایر مطالب مربوطه خواهیم پرداخت.

 

مقاله تخصصی ما : آموزش تعمیرات موبایل

 

 انواع پرینترها

قبل از آن که به بررسی و بیان مشکلات رایج در پرینترها و خرابی پرینتر بپردازیم، در این قسمت از مقاله در ابتدا می خواهیم انواع پرینتر موجود در بازار را برسی کنیم.

شما بر اساس نوع نیاز خود می توانید پرینترها را در انواع مختلفی در بازار مشاهده نمایید؛ اما باید بسته به نوع نیاز خود انتخاب نمایید که چه نوع پرینتری بهتر می تواند نیازهای شما را برطرف کند.

انواع پرینترهای موجود در بازار عبارتند از :

  • پرینتر حرارتی
  • پرینتر چند منظوره
  • پرینتر قلمی
  • پرینتر جوهر افشان
  • پرینتر لیزری
  • پرینتر لیزری رنگی
  • و…

در ادامه مقاله، به صورت خلاصه توضیحی در مورد برخی انواع پرینترهای موجود در بازار خدمت شما ارائه خواهم کرد.

 

 

 انواع پرینترها

 

پرینتر حرارتی

اصلی ترین بخش پرینتر حرارتی، Printhead است؛ این بخش از دستگاه متشکل از سوزن های ریز حرارتی است که هر کدام از آن ها بیانگر یک پیکسل می باشد و توسط ریز پزدازنده ها کنترل می شوند.

این ریزپردازنده ها هستند که معین می کنند کدام یک از سوزن ها باید قعالذ شوند تا جوهر آب شده را بر روی برچسب سفید بریزند.

از جمله مزایای استفاده از این نوع پرینترها، دوام و محو ناپذیری چاپ انجام شده با این نوع پرینتر هاست؛ اما با این وجود، مشکلات رایج و خرابی پرینتر در نوع حرارتی پرینتر هم می تواند اتفاق بیفتد.

 

مقاله تخصصی ما : آموزش تعمیر برد

 

پرینترهای چند منظوره

همان طور که از نام این پرینترها نیز مشخص است، این پرینترها چندمنظوره و همه فن حریف بوده و می توانید تمام نیازهای خود را با استفاده از آن برطرف کنید. این نوع پرینترها نه تنها پرینت می کنند؛ بلکه کارهای اسکن، کپی و فکس را برای شما نیز انجام می دهند.

ابعاد کوچکتری دارند و مناسب برای افرادی است که محدودیت مکانی دارند. این وسیله می تواند کار چند دستگاه را برای شما انجام دهد. همچنین می توان انواع پرینترهای چند منظوره را به دو دسته لیزری و جوهر افشان تقسیم بندی کرد که هر کدام کیفیت چاپ بسیار بالایی دارند؛ در این نوع چاپگرها نیز شاهد مشکلات رایج خرابی پرینتر خواهید بود.

از نظر اقتصادی برایتان بسیار به صرفه است؛ زیرا همان طور که گفتیم، قادر است تا کار چندین دستگاه را برایتان انجام دهد و نیازهای نتعدد شما را برآورده سازد.

پرینتر قلمی

یکی دیگر از انواع پرینترهای موجود در بازار است که مثل هر دستگاه دیگری ممکن است مشکل خرابی پرینتر برای این نوع دستگاه چاپگر به وجود بیاید. این نوع پرینترها در نوع سه بعدی در بازار موجود هستند که از جمله ویژگی های منحصر به فرد این نوع پرینتر می توان به ابعاد این دستگاه پرداخت که تنها 18 سانتی متر است، بسیار سبک بوده و می توان برای پرورش خلاقیت کودکان و یا ساخت و تعمیر مدل های سه بعدی و… از آن استفاده کرد.

 

مقاله تخصصی ما : آموزش تعمیر برد

 

پرینتر جوهر افشان

از متداول ترین پرینترهای مورد استفاده است که به طور متوسط می تواند بین 13 تا 15 برگه را در هر دقیقه چاپ کند و حتی برخی از انواع آن نیز می تواند به طور متوسط تا 30 برگه را چاپ می نماید.

بیشتر پرینترهای جوهر افشان می توانند عکس های رنگی بسیار با کیفیتی را با قدرت تفکیک 4500 DPI یا بیشتر چاپ کند. مشکل خرابی پرینتر در مورد این نوع چاپگرها نیز دور از انتظار نیست.

پرینتر لیزری | خرابی پرینتر

استفاده از این نوع پرینترها معمولا در ادارات رایج است که قدرت تفکیک بسیار بالایی داشته و  انواع مدرن آن قادر است تا تصاویری را با قدرت تفکیک 1200*1200 DPI چاپ کند.

یکی از انواع این پرینتر، چاپگرهای لیزری رنگی است که بیشتر انواع مدرن آن می تواند تصاویر رنگی با قدرت تفکیک 2400 DPI را چاپ کند. این پرینترها را می توانید به شبکه متصل کرده تا تعداد زیادی از کاربران بتوانند از امکانات آن استفاده کنند؛ همچنین به خاطر داشتن همین ویژگی و قابلیت اتصال به شبکه و امکان استفاده چندین کاربر از این نوع پرینترها از نظر اقتصادی نیز می توانند به صرفه باشند؛ اما باید این مورد را نیز در نظر داشت که مشکلات رایج خرابی پرینتر ممکن است برای این نوع از چاپگرها نیز پیش بیاید.

پرینتر لیزری رنگی | خرابی پرینتر

مان طور که در سطرهای بالا اشاره کردیم، از انواع پرینتر لیزری می توان به پرینتر لیزری رنگی اشاره کرد؛ در برخی از این نوع پرینترها از نوارهای رنگی قابل تعویض استفاده می کنند.

از نظر قیمت این نوع چاپگرها کمی گران قیمت هستند و در صورت به وجود آمدن مشکل خرابی پرینتر برای آن نیز ممکن است هزینه بیشتری را به شما تحمیل کند؛ بنابراین در صورتی که به این نوع پرینترها نیاز دارید و تنها پرینترهای لیزری رنگی می توانند نیازهای شما را به طور کامل مرتفع کنند، از این نوع پرینترها خریداری نمایید.

در ادامه مقاله به بیان مشکلات رایج پرینترها، علل خرابی پرینتر و راهکارهای رفع آن خواهیم پرداخت.

 

 

مشکلات رایج خرابی پرینتر و علل آن

 

مشکلات رایج خرابی پرینتر و علل آن

همان طور که ملاحظه کردید و در لابه لای مقاله نیز به آن اشاره کردم، برای هر یک انواع چاپگرهای موجود در بازار ممکن اسیت مشکل خرابی پرینتر پیش بیاید و مانند هر دستگاه دیگری نیاز به تعمیر و نگه داری پیدا کنند.

در این بخش از  مقاله به بررسی مشکلات رایج خرابی پرینتر  می پردازیم و در ادامه نیز راهکارهای رفع آن را بررسی خواهیم کرد.

1- خرابی پرینتر؛ کشیده نشدن کاغذ به داخل پرینتر

یکی از مشکلات رایج خرابی پرینتر، کشیده نشدن کاغذ به داخل پرینتر است که این خرابی می تواند به علت استفاده طولانی مدت و مداوم از پرینتر و یا افزایش طول پرینتر باشد.

هنگامی که قصد دارید با دستگاه خود پرینت بگیرید و به دستگاه چاپگر خود دستور چاپ ارسال می کنید، بخش الکترونیکی پرینتر به بخش های مکانیکی دستگاه فرمان شما را می فرستد. در این پروسه، بخشی به نام پیکاپ با چرخش بر روی کاغذ و به وجود آوردن اصطکاک، کاغذ را به داخل پرینتر می کشد و فرآیند چاپ را آغاز می کند.

اما ممکن است به دلیل افزایش عمر بخش پلاستیکی پیکاپ دستگاه و خرابی پرینتر، این فرآیند به خوبی انجام نگیرد و باعث صافی سطح آن شده و به منظور انجام پروسه چاپ،کاغذ به داخل پرینتر کشیده نشود.

درر این صورت برای رفع خرابی پرینتر خود می توانید با استفاده از راهکارهای زیر مشکل را برطرف نمایید.

راهکارهای رفع مشکل کشیده نشدن کاغذ به داخل پرینتر

بررسی وضعیت پیکاپ | خرابی پرینت

همان طور که گفتیم، یکی از علل خرابی پرینتر ممکن است به علت فرسوده شدن این قطعه از پرینتر بر اثر استفاده بیش از اندازه و یا افزایش طول عمر دستگاه باشد. بنابراین اگر دستگاه پرینتر شما کاغذ را به داخل چاپگر مکش نمی کند، یکی از علل آن می تواند خرابی پیکاپ باشد و بهتر است که از سالم بودن این قطعه از دستگاه خود مظمئن شوید.

این قطعه بیضی شکل و غلتک مانند است و در بیشتر پرینترها در زیر کارتریج قرار گرفته است. سطح این قطعه بیضی شکل، دارای پرزهایی است که کاغذ را به داخل دستگاه می کشد. این پرزها به مرور زمان در اثر سایش صاف می شوند و کارایی خود را از دست می دهند و یا در برخی موارد پیکاپ به علت کثیفی کارایی لازم را ندارد. بنابراین برای رفع مشکل این قطعه از پرینتر خود یا باید پیکاپ دستگاه را تعویض کنید و یا در صورت کثیفی آن را تمیز کنید تا مجدد کارایی خود را بازیابد.

استفاده از کاغذ مناسب | خرابی پرینتر

یکی از راهکارهای رفع این مشکل رایج که عدم کشیده شدن کاغذ به داخل پرینتر است، این است که از کاغذ مناسب استفاده نمایید. در هنگام پرینت گرفتن حتما دقت که سایز کاغذ انتخابی تان با کاغذی که در جایگاه ورودی قرار دارد یکی باشد؛ زیرا در غیر این صورت با مشکل کشیده نشدن کاغذ به داخل پرینتر مواجه خواهید شد.

همچنین کاغذ مورد استفاده شما برای قرار دادن در پرینتر نباید سوراخ، کثیف، مرطوب و یا پاره باشد. همچنین دسته کاغذهای مورد استفاده برای قراردادن در پرینتر نیز باید همه از یک نوع، یک سایز و اندازه باشد.

اصلاح کردن حالت قرارگیری درب پرینتر

یکی دیگر از عواملی که می تواند در خرابی پرینتر و عدم کشیده شدن کاغذ به داخل پرینتر موثر باشد، خراب شدن سوییچ درب پرینتر است که باعث آن می شود تا فرد استفاده کننده از دستگاه پرینتر را در باز و یا بسته بودن وضعیت پرینتر به اشتباه بیندازد و بهتر است بررسی وضعت این قطعه از دستگاه پرینتر خود را برای رفع و رجوع مشکل به یک تعمیرکار متخصص و ماهر بسپارید.

2- خرابی پرینتر؛ سر و صدای زیاد پرینتر

یکی دیگر از مشکلات بسیار رایج خرابی پرینتر است که علت آن یا می تواند به دلیل مستهلک شدن قطعات مکانیکی و مشکلات کارتریج باشد. اگر سروصدای زیاد پرینتر به علت خرابی کارتریج باشد، به راحتی و با تعویض کاتریج دستگاه می توان این مشکل را رفع نمود؛ اما اگر یکی از قطعات مکانیکی دستگاه خراب باشد، در این مورد برای رفع خرابی پرینتر باید از یک تعمیرکار ماهر و متخصص کمک گرفت.

3- خرابی پرینتر؛ خرابی و مشکلات نرم افزاری دستگاه پرینتر

یکی دیگر از مشکلات رایج پرینترها، مشکلات نرم افزاری است که برای دستگاه پیش می آید و یکی از مشکلات عدم کارکرد صحیح دستگاه می تواند با مشکلات نرم افزاری مرتبط باشد؛ در این صورت و برای رفع این مشکل کافی است تا از نصب صحیح درایور پرینتر بر روی کامپیوتر اطمینان حاصل نمایید.

شما به این منظور می توانبد دستگاه را یک مرتبه از بخش کنترل پنل ویندوز کامپیوتر خود در قسمت Program and Features حذف کنید و بعد از آن با استفاده از دیسک دستگاه چاپگر خود مجدددا به نصب دستگاه اقدام کنید. در صورت عدم رفع مشکل می توانید از یک تعمیرکار ماهر کمک بگیرید.

4- خرابی پرینتر؛ روشن نشدن دستگاه پرینتر | خرابی پرینتر

یکی دیگر از مشکلات رایج خرابی پرینتر، روشن نشدن دستگا های چاپگر است؛ این بخش یکی از مهم ترین قطعات دستگاه است که بروز هر گونه خرابی در آن منجر به عملکرد نا درست دستگاه می شود.

این قطعه از دستگاه وظیفه پردازش اطلاعات را برعهده دارد؛ داده های ورودی را پردازش می کند و به داده های مورد نیاز اجازه ورود و ارسال می دهد. بروز هرگونه خرابی در این قطعه از دستگاه  بر اثر نوسانات برق، استفاده از اتصالات و کابل های نامناسب و وارد آمدن هرگونه آسیب فیزیکی می تواند عملکرد این بخش از پرینتر را دچار مشکل نماید که در برخی موارد این آسیب وارده به بخش مین برد قابل ترمیم است و در برخی موارد نیز برای رفع خرابی پرینتر باید این قطعه از دستگاه چاپگر را به طور کل عوض کرد.

 

گیر کردن کاغذ داخل پرینتر

 

 

5- گیر کردن کاغذ داخل پرینتر

یکی دیگر از مشکلات رایج دستگاه های چاپگر، گیر کردن کاغذ داخل پرینتر است که به دلیل استفاده از کاغذ نامناسب، بخش فیوزینگ پرینتر یا مشکلات کارتریج است؛ شما در این مورد نیازی به حضور تعمیرکار متخصص پیدا نمی کنید و تنها کافی است که با استفاده از دستورالعمل درب پشتی دستگاه، درب پشتی پرینتر را باز کرده و کاغذ را خارج نمایید.

6- عدم چسبیدن تونر به کاغذ

ممکن است برای پرینتر شما نیز این مشکل پیش آمده باشد که یک برگه متن را با پرینتر پرینت کنید و در زمان خارج شدن کاغذ از دستگاه متوجه شوید که تونر به کاغذ نچسبیده است. این یک مشکل رایج در میان انواع پرینترهای لیزری است. این مشکل می تواند به علت خرابی پرینتر در بخش فیوزینگ دستگاه باشد که برای عیب یابی و رفع آن باید به یک تعمیرکار متخصص مراجعه نمایید.

7- چاپ اشتباه متون

این امکان وجود دارد که متن چاپی که شما به دستگاه می دهید تا برایتان پرینت کند،حاصل نهایی آن چاپ یک متن اشتباه باشد؛ این مشکل نیز یکی دیگر از علل رایج خرابی پرینتر است که خرابی برد فرمتر پرینتر می تواند علت آن باشد.

برد فرمتر دستگاه چاپگر در واقع مغز دستگاه و از جمله بخش های مهم یک پرینتر است که دستور صادر شده برای چاپ متنمورد نظر را دریافت می کند و در صورت خرابی این بخش از دستگاه چاپگر خود شما شاهد آن خواهید یبود که دستگاه به جای متن مورد نظر شما یک متن با اشتباهات چاپی تحویل شما بدهد. برای رفع این مشکل پرینتر دستگاه نیز با مراجعه به یک تعمیرکار متخصص جهت رفع و رجوع مشکل می توان این مشکل را نیز برطرف کرد.

8- ناپدید شدن رنگ ها در هنگام چاپ

یکی دیگر از مشکلات رایج پرینترها، ناپدید شدن رنگ ها در هنگام چاپ است که اکثرا در پرینتر های جوهر افشان این مشکل به وجود می آید که یا می تواند به علت عدم استفاده طولانی مدت از دستگاه باشد و یا این این که نشانه آن باشد که زمان تعویض کارتریج دستگاه فرا رسیده است.

سخن آخر

در این مقاله با مشکلات رایج و علل خرابی پرینترها آشنا شدید. همچنین برای دریافت مقالات آموزشی بیشتر و یا اطلاع از زمان و نحوه ثبت نام می توانید به سایت اصلی آموزش برق الکترونیک مراجعه کرده و اطلاعات لازم را کسب نمایید.

 

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *