کاربرد تجهیزات هوشمندسازی ساختمان
هدف اصلی استفاده از تجهیزات هوشمندسازی ساختمان، کنترل و مدیریت ساختمان است. هوشمندسازی ساختمان امکان نظارت بر موتور خانهها و استفاده راحت از دربهای خروجی و ورودی پارکینگ را فراهم کرده است. کنترلرها جزو اصلی هوشمندسازی ساختمان به حساب میآیند. از سری دیگر این تجهیزات میتوان به روشنایی چراغها، پردهها، شیرهای برقی، کلیدهای لمسی هوشمند، عملگرهای هوشمند، ترموستات هوشمند و سیستمهای گرمایشی و سرمایشی اشاره کرد. میتوان سیستمهای برقی و تاسیسات را به راحتی کنترل و نظارت کرد.
یکی دیگر از مزایای هوشمندسازی، تجهیزات حفاظتی هستند که امنیت ساختمان را تامین میکنند. مجموعه آموزشی برق الکترونیک با برگذاری دو دوره مقدماتی و پیشرفته، مراحل نصب و تنظیمات تجهیزات هوشمندسازی ساختمان را آموزش میدهند. سرفصلهای دورهها مشخص هستند و جهت ثبت نام دوره میتوانید از طریق شماره تماسهای موجود در سایت آموزشگاه برق الکترونیک اقدام نمایید.
همچین یکی از دوره های ویژه ما آموزش هوشمند سازی ساختمان است. که جهت تماس از طریق وبسایت، تخفیف برایتان تعلق می گیرد.
تجهیزات هوشمندسازی ساختمان شامل چه بخشهایی میشود؟
-
بررسی بخشهای اصلی تجهیزات هوشمندسازی
1- سیستم پردازش مرکزی
مهمترین بخش تجهیزات هوشمندسازی ساختمان سیستم پردازش مرکزی است که وظیفه آن، کنترل سایر تجهیزات است. نحوهی کنترل سایر تجهیزات بر اساس تنظیماتی است که کاربر در سیستم پردازش مرکزی وارد کرده است. تجهیزات هوشمند سازی ساختمان، تنظیمات ورودی را به وسیلهی تلفن همراه یا پنل اصلی دریافت میکند. سیستم پردازش مرکزی پلی میان دستورات ورودی و سایر تجهیزات است و پس از اجرای دستورات ورودی، نتیجه و وضعیت را به کاربر نمایش میدهد.
عدم وجود سیستم پردازش مرکزی در بین تجهیزات هوشمندسازی ساختمان، به معنای قطعی و از کار افتادن تمام تجهیزات است. چرا که دیگر سیستمی جهت دریافت تنظیمات و رد و بدل کردن دستورات بین ماژولها و سنسورها وجود ندارد. تنوع سیستم پردازش مرکزی شامل قابلیتهای متفاوت، تعداد کانالهای خروجی، برند و نوع آن میشود. میکروکامپیوترهای رزبری پای، Plcها و میکروکنترلرهای arm همگی به عنوان سیستم پردازش مرکزی هستند که در تجهیزات هوشمندسازی ساختمان کاربرد دارند.
2- پنل اصلی
تجهیزات هوشمندسازی ساختمان شامل یک یا چند پنل اصلی میباشد که قابلیت دسترسی و ورود تنظیمات مختلف را برای کاربر فراهم کرده است. پنل اصلی به صورت دستی یا صوتی تنظیمات را دریافت میکند و تنظیمات را به سیستم پردازش مرکزی میرساند. ناگفته نماند که علاوه بر پنل اصلی، تلفن همراه و لپ تاپ نیز قابلیت دریافت اطلاعات ورودی را دارند.
3- سیستم امنیتی
یکی دیگر از تجهیزات هوشمندسازی ساختمان، سیستم امنیتی میباشد که شامل دوربین، دزدگیر و قفل هوشمند میشود. البته سیستم امنیتی فقط مربوط به ساختمانهای هوشمند نیست، بلکه تمام ساختمانها میتوانند از این نوع سیستم استفاده کنند. ناگفته نماند که حضور سیستم امنیتی در ساختمانهای هوشمند، الزامی است.
سیستم امنیتی قابلیت چک و کنترل قفلها، بررسی تمام زوایای دوربینها و فعال کردن و غیر فعال کردن دزدگیر ساختمان را برای کاربر فراهم میکند. برای تنظیمات سیستم امنیتی میبایست از پنل اصلی، لپ تاپ و یا تلفن همراه استفاده کرد.
- بررسی بخشهای جانبی تجهیزات هوشمندسازی ساختمان
1- سنسورها
سنسورها همان حسگرها هستند که شرایط محیطی را بر اساس ساختار و عملکرد متعارف کنترل میکنند. اگر شرایط محیطی تغییر کنند و دامنهی متعارف سنسورها و حسگرها خارج شوند، اعلان سنسورها فعال میشود. تنوع سنسورها بسیار بالاست و شامل سنسورهای نوری، سنسورهای دمایی، سنسورهای دودی و حرارتی، سنسورهای الکتراسونیک و سنسورهای حرکتی میشود. پس از تغییر شرایط محیطی، سنسورها به صدا درمیآیند و وضعیت موجود را گزارش میدهند و اعلام خطر میکنند.
2- ماژولها
به تجهیزات جانبی که وظیفهی ارسال و دریافت اطلاعات و پیادهسازی دستورات و پروتکلها را دارد، ماژول گفته میشود. ماژولها نقش اساسی در پیادهسازی تجهیزات هوشمندسازی ساختمان دارند.
ابزارآلات مکانیکی نوعی ماژول هستند که شامل موتورهای جابهجاکنندهی پردهها و یا بازوهای باز و بسته کن پنجرهها میشود. ابزارآلات مکانیکی نقش مهمی در حرکت و فعالیت سایز تجهیزات دارند. از این رو ماژولها عضو جدا نشدنی تجهیزات هوشمندسازی هستند.
3- کلیدها
کلیدها یکی دیگر از بخشهای فرعی تجهیزات هوشمندسازی ساختمان هستند که امکان کنترل دستی را برای کاربر فراهم میکنند. کلیدها لمسی هستند و به صورت دستی کار میکنند.
4- عملگرها
عملگرها یکی از کلیدیترین تجهیزات هوشمندسازی ساختمان بهحساب میآیند. وظیفه عملگرها همانطور که از اسم آن مشخص است، اجرای دستورات صادر شده را برعهده دارند. باز کردن درب پارکینگ، حرکت موتورهای پرده برقی و روشن کردن پمپ تصفیه استخر همگی جزو وظایف عملگرها هستند. عملگرها یا حرکتدهندهها برای فعالیت نیاز به سیگنال کنترل منبع انرژی از سمت ولتاژ الکتریکی، فشار پنوماتیک، فشار هیدرولیک و یا حتی نیروی انسانی دارند.
انواع تجهیزات هوشمندسازی ساختمان
1- بررسی از لحاظ سطح کارایی: تجهیزات هوشمند سازی ساختمان از نظر سطح کارایی به چهار دسته تقسیمبندی شده است که هر دسته دارای قابلیتهای مختلف و هزینههای مختلف میباشد. هر چه سطح کارایی بالاتر باشد، قابلیتهای آن بیشتر و در نتیجه قیمت خرید و اجرا و نصب آن بیشتر میشود.
- سطح پایه
- سطح سفارشی
- سطح پیشرفته
- سطح لوکس
2- بررسی از لحاظ تکنولوژی ارتباط: نحوهی برقراری ارتباط تجهیزات مختلف با یکدیگر و هم با اپراتور به سه دسته تقسیمبندی میشوند. قائدتا تفاوت تکنولوژیها با یکدیگر، نحوهی برقراری ارتباط را تغییر میدهد.
- بیسیم
- سیمدار
- ترکیبی از هر دو
رایجترین و بهروزترین نوع برقراری ارتباط، نوع بیسیم است. تکنولوژی بیسیم برای برقراری ارتباط داخلی و ارتباط با اپراتور نیازمند اینترنت است. تکنولوژی سیمدار برای برقراری ارتباط به تجهیزاتی همچون KNX،BUS و Mod bus نیاز دارد.
تجهیزات هوشمند
ویژگی تجهیزات بیسیم هوشمندسازی ساختمان
- برقراری ارتباط بین تجهیزات هوشمندسازی در بستر اینترنت: برقراری ارتباط داخلی (ارتباط بین تمامی تجهیزات هوشمندسازی) و برقراری ارتباط با کاربر/ اپراتور نیازمند متصل بودن اینترنت است.
- قابلیت برقراری ارتباط از راه دور با وسایل مختلف: برقراری ارتباط اپراتور به تجهیزات از راه دور، با تلفن همراه و لپ تاپ ممکن است.
- اتصال مستقیم به سیستم پردازش مرکزی: تجهیزات بیسیم سرعت عمل بالاتری دارند و دستورات با سرعت انجام میشوند.
- ایفای نقش واسطه بین دستورات و عملگرها: بستر اینترنت، انتقالدهندهی دستورات میباشد.
- ایمن در برابر نفوذ عوامل خارجی: سطح ایمنی در تجهیزات هوشمندسازی که با تکنولوژی بیسیم کار میکنند، بسیار بالا است.
- حفظ امنیت اطلاعات: امنیت بالای تجهیزات بیسیم مانع از هک شدن سیستم آن میشود.
ویژگی تجهیزات سیمدار هوشمندسازی ساختمان
- برقراری ارتباط بین تجهیزات هوشمندسازی با سیم: ارتباط بین تجهیزات هوشمندسازی ساختمان با سیستم پردازش مرکزی از طریق سیم امکانپذیر است.
- هزینهبر بودن تجهیزات سیمدار: چرا که سیمکشی و برقراری ارتباط بین تجهیزات هوشمندسازی هزینهبر است و نیاز به سیمکشی گسترده دارد. از این رو هزینه تجهیزات سیمدار بیشتر از هزینه تجیهزات بیسیم است.
پرطرفدارترین دوره های آموزشگاه برق الکترونیک شامل آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش برق ساختمان ، آموزش تعمیرات برد الکترونیکی ، آموزش نصب کولرگازی ، آموزش تعمیرات پکیج دیواری و… می باشد. برای مشاهده شهریه دوره ها در <<اینجا کلیک>> کنید.